Hlavní obsah

Emmons chtěla být přímo na střelnici, účasti v Riu se ale musela vzdát

Praha

Měla odletět na OH do Ria de Janeiro jako televizní expertka na střelbu, jenže život plány olympijské vítězky z Pekingu Kateřina Emmons změnil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelkyně Kateřina Emmons je počtvrté těhotná.

Článek

„Jsem těhotná. Sice jsem se hodně těšila na komentování, atmosféru olympiády i fandění Mattovi a českým reprezentantům přímo na střelnici, ale v jiném stavu nechci nic riskovat," přiznala Právu držitelka kompletní medailové kolekce z OH. Nyní je v zámoří u manželových rodičů i se všemi třemi dětmi, sedmiletou Julií, tříletým Martinem a devítiměsíční Emmou. „První dvě jsme plánovali, další jsou už jako překvapení," usmívala se Emmons.

Její manžel bude v Riu střílet libovolnou malorážku na 3x40 ran. „Teď Matt ještě trénuje v Georgii v obdobných podmínkách, jaké budou v Riu, kam by měl letět už ve středu. Denně si telefonujeme, ale píši si i s českými puškařkami přímo v Riu, s Adélou Bruns a Nikolou Mazurovou. Když jsem viděla fotky z olympijské vesnice, trochu jsem záviděla," připustila Emmons.

Olympijské závody ve střelbě se chystá sledovat s kamarádkou Jammie Lynnovou-Grayovou, olympijskou vítězkou v malorážce z Londýna. „Ona má teď mimino asi měsíc, takže budeme spolu držet palce a vést mateřské řeči."

Reklama

Související témata: