Hlavní obsah

Nezvěstné milióny. Königa tížila obava o kola

Radek Malina (Rio de Janeiro)Sport.czPrávo

Nervozita tížila v prvních hodinách po pondělním příletu na olympijské hry do Ria cyklistu Leopolda Königa. Ne snad, že by od začátku pobytu v Brazílii řešil blížící se vystoupení v hromadném závodě a časovce, ale český reprezentant postrádal kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Cyklista Leopold König.

Článek

„Mám pro olympiádu připravené speciály pro sobotní start i následnou časovku. Jsou bez reklam a v odlišných barvách proti tradičnímu designu," vykládal borec patřící ještě stále do sestavy týmu Sky, který využívá stroje od Pinarella.

Rodák z Moravské Třebové dovezl pro závodní vystoupení v Riu celkem čtyři speciály, plus šest párů náhradních ráfků. „Mechanik stáje letěl se vším z Belgie do Prahy, kde nechal zásilku v úschovně. Já ji následně vyzvednul, dal do letadla a cestoval do Ria. Ztratila se až na posledních kilometrech z patnácti tisíc celého transferu," krčil rameny König.

„Ještě jsem si totiž kola po přistání přebral a naložil je do kamiónu mířícího do olympijské vesnice. Pak jsem šel do autobusu pro sportovce. A když jsem přijel do cíle, kola nikde," krčil rameny ještě v úterý vpodvečer brazilského času.

Kola se našla

„Bylo by hodně nepříjemné, kdyby se měla kola ztratit. Už v předstihu dorazilo sice náhradní českým speciálem, ale pro závody by šlo o výraznou komplikaci. Nemluvě o ekonomické ztrátě. Jde o materiál za několik miliónů korun," říkal v obavách König.

Před středečním tréninkem ale získal klid pro přípravu. Kola českého reprezentanta se našla a k oběma startům v Riu bude mít osmadvacetiletý závodník materiál, na který je zvyklý.

Reklama

Související témata: