Hlavní obsah

Vichr nadělal paseku. Česká prsařka přišla o část výbavy. Ještě že to nebyly spoďáry, smála se

Rio de Janeiro

Silné poryvy větru nenadělaly v Riu velké starosti jen veslařům, jejichž úvodní rozjížďky na laguně Rodriga de Fritase nemile poznamenaly velké vlny, které dokonce potopily několik lodí včetně skifu Mirky Topinkové Knapkové. Vichr, který naplnil vzduch jemným prachem, nadělal paseku i v Olympijském parku a sousedící olympijské vesnici.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Česká plavkyně Martina Moravčíková.

Článek

Vítr poničil centrum vodních sportů v Riu

„To byl vítr! Koukala jsem před rozplavbami ve vesnici na šerm, abych se poučila, a najednou přišly poryvy, až jsem myslela, že to odnese střechu jídelny," kroutila hlavou plavkyně Martina Moravčíková.

V důsledku větru následně v celé vesnici vypadl televizní signál a wi-fi, některé části pak zůstaly i bez elektřiny. A česká prsařka přišla o část své výbavy. „Honila jsem oblečení po balkóně. Rychle jsem to sbírala, jedna ponožka uletěla. Ještě že to nebyly spoďáry," smála se Moravčíková. Větší ztráty počítala slovenská výprava, jíž živel odfoukl z 18. patra velké sedací vaky.

Nejen Moravčíková pak po příjezdu k bazénu v Olympijském parku s úžasem sledovala, jak poryvy částečně odtrhly jednu z 66 obřích plachet, které tvoří plášť areálu a na nichž jsou vyobrazeny motivy z díla brazilské výtvarnice Adriany Varejaové. „Čekala jsem, že to bude horší. Napadlo mě, že to bude stržené celé. Každopádně jsem ráda, že plavu pod střechou," vzpomněla na kolegy, kteří se s nepříjemným živlem musejí vypořádat při závodech pod otevřeným nebem.

Reklama

Související témata: