Hlavní obsah

Kudějovou zocelily i rady od Hradilka. Doufám, že medaile padne, říká

sob (Rio de Janeiro)Sport.czPrávo

Zkušenosti jí ve 26 letech nechybí, vždyť vloni si na krku hýčkala zlatou medaili pro mistryni světa. Jenže olympiáda je jiná soutěž, jak už zjistila i Kateřina Kudějová, jedna z kompletní pětice olympijských debutantů v české výpravě vodních slalomářů.

Foto: Ivan Alvarado, Reuters

Kajakářka Kateřina Kudějová během kvalifikace olympijského závodu.

Článek

Ve čtvrtek zkusí svěřenkyně Jiří Prskavce staršího zabojovat o vysněnou medaili, nejprve v semifinále a v ideálním případě od 20:00 i ve finále. Před kajakářkami se na start postaví deblkanoisté i s českým duem Jonáš Kašpar, Marek Šindler.

Kudějová zatím prochází olympiádou s úsměvem na rtech. „Strašně se mi tu líbí. Furt se něco děje, všichni berou s vtipem, když tady něco nefunguje, to mi přijde skvělé. Navíc jsme tu vážně super parta," potvrzovala slova nejednoho z českých olympioniků Kudějová.

Těší se na podporu českých sportovců

Svými hlasivkami hnala vpřed například tenistku Barboru Strýcovou v prvním kole, teď může spoléhat na podporu pro změnu ona. „Už hodně lidí mi říkalo, že mají lístky, na to se hrozně těším," přiznává kajakářka.

V pohodě a zvesela projela i kvalifikací, zastavit by ji nemělo ani semifinálové síto. „Doufám, že budu bojovat o medaile a nějaká tam padne," netají se svými ambicemi. Jak si poradit s předstartovní nervozitou i olympijskou atmosférou jí ostatně radil i stříbrný medailista z londýnské olympiády Vavřinec Hradilek, jenž v Riu komentuje pro Českou televizi.

„Říkal, ať se připravím, že to bude velký, což opravdu je. Každá rada je v tomhle dobrá. Člověk už to samozřejmě slyšel několikrát, ale vyslechnout si to od těch, kteří už něco podobného zažili, je takové pravdivější," uvažuje Kudějová.

Reklama