Hlavní obsah

Kdo neskáče... Tohle bude dlouhá noc, jásal Štěpánek v Českém domě

pn (Rio de Janeiro)Sport.cz

Gratulace, ovace a bujaré veselí. Čeští tenisté v neděli v Riu de Janeiro slavili třetí olympijskou medaili vybojovanou během dvou dnů, kterou ve smíšené čtyřhře přidali Lucie Hradecká s Radkem Štěpánkem. „Doba bronzová je tady!“ smála se Hradecká při slavnostním večeru v Českém domě.

Štěpánek a Hradecká oslavovali v Českém doměVideo: Sport.cz

 
Článek

V Riu nastala doba bronzová

„Je to neskutečný úspěch, z pěti disciplín máme tři medaile. Docela mě mrzí, že Andy (Hlaváčková) nemá, ale kousíček medailí jí patří, protože to je týmové," vzpomněla na svou deblovou parťačku, s níž v souboji o třetí místo prohrály s dvojicí Barbora Strýcová, Lucie Šafářová.

Na Štěpánkovi byla jasně patrná obří vlna euforie, která ho po úspěšném zápase s indickou dvojicí Mirzaová, Bopanna, zalila. „Já musím smeknout před Luckou za to, co v posledních dnech předvedla. Vím, jak těžké chvíle si prožila ve čtyřhře, dokázala se ale zvednout na mix, jako by se nechumelilo. Byla pozitivní, sršela energií. Vím, jak je to strašně těžké, proto bych chtěl před ní smeknout. Škoda, že nemám klobouček," skládal poklony své parťačce.

Oběma tenistům se podobně jako ostatním medailistům dostalo oficiálních gratulací od šéfa Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala, předsedy Senátu Milana Štěcha či ministryně školství Kateřiny Valachové. „Uvidíme se za čtyři roky v Tokiu," nadsadil šéf české mise v Riu, dvojnásobný olympijský vítěz z Atlanty 1996 Martin Doktor.

Po oficialitách se oba tenisté mohli ponořit do víru oslav. Došlo na tradiční: Kdo neskáče... „Tohle bude dlouhá noc," plánoval showman Štěpánek. „A veselá," dodala rozesmátá Hradecká.

Reklama