Hlavní obsah

Máme dost štěrku, pořád někde lítá, okomentovala Špotáková radovánky malého syna

Dva centimetry rozhodly o euforii a obrovské radosti oštěpařky Barbory Špotákové. V Riu brala bronz a vybojovala třetí olympijskou medaili. V Pekingu a Londýně nenašla přemožitelku, až v Brazílii. Přesto odletí pětatřicetiletá oštěpařka domů spokojená, tam ji bude čekat i její syn.

Jak viděli závod Špotákové Šebrle a Tesařík?Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„On už je skvělý úspěch se tam dostat. Obzvlášť letos Bára neměla ideální přípravu, měla zlomeninu, což je těžké se potom připravit, ale dokázala to a vybojovala medaili, velká gratulace, klobouk dolů," vysekl poklonu oštěpařce olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle.

Medailové dělení rozhodla předposledním pokusem, navíc jen o dva centimetry, ale nešlo o její první nervy beroucí bitvu. „Určitě to nemá ráda, určitě by si ráda představila, že zvítězí prvním hodem, že bude mít trochu klidu," usmál se Šebrle.

V Riu Špotákové k vítězství pomohl i talisman, který měla na stadiónu, ten dostala od svého tříletého syna Janka, který už také hází, i když něčím jiným. „Polštáře jsou dobrá varianta. Děti milují kamení, ještě nemáme úplně dostavěno, máme dost štěrku, takže to pořád někde lítá," přiznala bronzová medailistka z Ria.

Reklama