Hlavní obsah

Australské dráhařské rekordmanky v tréninku tvrdě havarovaly

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Australské držitelky světového rekordu ve stíhacím závodu družstev v dráhové cyklistice dnes při tréninku na své vystoupení na olympiádě v Riu de Janeiro tvrdě havarovaly. Melissa Hoskinsová putovala dokonce do nemocnice, ale doufá, že k disciplíně, která startuje kvalifikacemi ve čtvrtek, zvládne nastoupit.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Australská dráhová cyklistka Melissa Hoskinsová v péči lékařů.

Článek

Hoskinsová dráhu opouštěla na nosítkách. "Jednalo se pouze o preventivní opatření, hned zamířila do nemocnice na vyšetření," cituje agentura Reuters mluvčího australské olympijské výpravy. Z pětice, do které patří ještě Ashlee Ankudinoffová, Georgia Bakerová, Amy Cureová a Annette Edmondsonová, se vyhnula pádu jen posledně jmenovaná.

Cyklistky zavadily o svá kola v rychlosti přibližně 60 kilometrů v hodině. "Pamatuji si to naprosto přesně, neměla jsem kam uhnout, šla jsem rovnou přes řídítka a tvrdě jsem přistála. Pro ty, kteří přihlíželi, to muselo být spektakulární. Rozhodně jsme nebyli na nedělní vyjížďce, bylo to ve velké rychlosti," uvedla Hoskinsová.

Týmy pro stíhačku družstev trénují v pěti, do závodu ale poté nastupují ve čtyřech. "Zůstávám pozitivní. Po čtyřech letech tvrdé práce to nechcete vzdát, když jste tak blízko. Naštěstí máme další čtyři holky, které to zvládnou, kdybych nemohla," dodala Hoskinsová.

Hoskinsová, Ankudinoffová, Cureová a Edmondsonová zajely rekordní čas na loňském mistrovství světa dráhařů ve francouzském Saint Quentinu. Pro zlato si na čtyřech kilometrech dojely v čase 4:13,683 a pokořily předchozí maximum o téměř tři vteřiny.

Reklama