Hlavní obsah

Profil časovky je hodně těžký, ale mně bude vyhovovat, věří König

Rio de Janeiro

Předčasně končil závod s hromadným startem na olympijských hrách pro cyklistu Leopolda Königa. Osmadvacetiletý rodák z Moravské Třebové se po příletu do Ria cítil skvěle, mluvil o vynikající formě, ale v nejtěžším závodě dosavadního průběhu letošní sezóny ji prodat nedokázal. O to větší motivaci má před časovkou.

Foto: Sport.cz

Český cyklista Leopold König v dějišti her.

Článek

„Výsledek v sobotním závodě nepředstavoval pro časovku vůbec nic. Jde o naprosto odlišný typ závodu. Hodinu v jednom tempu," vyprávěl borec patřící do týmu Sky, který v letošním roce při časovce vybojoval titul českého šampióna. „Chybí mi závodní kilometry, ale na časovku se moc těším," ujistil König, jenž měl během jara problémy se zraněným kolenem a přišel o Tour de France.

„Profil trati středečního závodu se mi líbí. Časovka bude těžká, hodně těžká. A mně myslím bude hodně vyhovovat. Jsou tam úseky po rovině, i těžké technické pasáže. Navíc má skoro tisíc metrů převýšení," komentoval připravenou bitvu Konig. „Silniční závod je vabank, ale časovku vyhraje nejsilnější. Navíc máme za sebou deset dnů, jsme dostatečně aklimatizovaní," těšil se český reprezentant.

Po hromadném závodě byl zničený, ale na zahálku nebyl čas. „Hned v pondělí bylo třeba si dát ostřejší trénink, abych na časovku nebyl v útlumu a pouze neodpočíval. Tři dny utečou strašně rychle a člověk stojí na startu čtyřiapadesátikilometrové trati. Po deseti kilometrech by tělo bylo zahlcené. Je třeba se chovat jako během volného dne při Grand Tour, udržovat zdravý stres," vysvětloval König. „Nejdůležitější bylo strávit co nejvíce času na časovkářském speciálu, mít kvalitní spánek a dobré jídlo," vykládal König.

Reklama