Hlavní obsah

Výjimečný pár chystá svatbu. Z Ria si odveze pět zlatých medailí

Rio,Praha

Hledali se, až se našli. Největší zlatíčka jsou v Riu zatím britští dráhaři Jason Kenny a Laura Trottová. Z Brazílie si odvezou celkem pět zlatých medailí. Nyní snoubenci z Manchesteru plánují svatbu. Navíc jsou tak úspěšní, že se jim medaile už skoro nikam nevejdou. Trottová a její snoubenec získali pro Británii na posledních třech olympiádách jedenáct medailí, deset zlatých a jednu stříbrnou.

Olympijská zlatíčkaVideo: SNTV

 
Článek

Kenny má na kontě šest zlatých a jednu stříbrnou medaili, čímž vyrovnal dalšího dráhaře Chrise Hoye na pozici nejúspěšnějšího britského sportovce na hrách.

„Je to pro mě hodně speciální, protože je mým kamarádem a zároveň někým, ke komu opravdu vzhlížím. Když před lety získal zlatou medaili, tak jsem se zrovna dostal do týmu. Takže je nutné také říct, že to, že jsem ho dorovnal, je pro mě opravdu velká čest," řekl britský dráhař, který když sleduje při závodech svou milou, nervózní nebývá. „Má vždycky náskok."

"Pracujeme ve čtyřletém cyklu a celý náš trénink se soustředí na hry. Ani to, že letos bylo mistrovství světa v Británii, na tom nic nezměnilo. Chtěli jsme tady vyhrát zlato a myslím, že se nám to vyplatilo," dodala Trottová.

Reklama

Související témata: