Hlavní obsah

Kdo je fotbalovým favoritem v Riu, jakou sílu mají při nominaci peníze?

Praha

Fotbal pod pěti kruhy nemá takovou atraktivitu jako při mistrovství světa. Přesto jde stále o sport, který zajímá celý svět. Čeští reprezentanti se této akce účastnili naposledy v roce 2000, když bojovali v Sydney pod trenérským duem Karel Brückner a Miroslav Beránek. Konečná pro ně byla už základní skupina. „Zkušenosti jsou velmi negativní. Peníze zvítězily nad sportem a nastoupili jsme v okleštěné sestavě,“ vzpomínal Beránek ve studiu Božského Ria, které Sport.cz vysílá každý olympijský den od devíti hodin ráno.

Miroslav Beránek, český trenér v Božském RiuVideo: Sport.cz

 
Článek

V Sydney Česko remizovalo ve skupině s USA, Kamerunem a prohrálo s Kuvajtem. Turnaj tehdy ovládl Kamerun. Kdo je adeptem na olympijský trůn dnes? "Korea je jedním z favoritů, ale Portugalsko má formu, Němci," myslí si Beránek.

Fotbal je pro Brazilce náboženstvím, jenže domácí hráči v prvních dvou zápasech jen remizovali, dokonce nedali ani gól, za což se na ně snesla od fanoušků kritika.

„Fotbalový svět se vyrovnává, u takzvaných trpaslíků působí trenéři ze zahraničí," vysvětluje vývoj český kouč, který se nediví, že slavný Neymar hraje na hrách. "Brazilský nároďák a Barcelona mají Nike (sponzora), a to je velmi silný partner a silný závaží na vahách," řekl také Beránek ve studiu Božského Ria.

Reklama

Související témata: