Hlavní obsah

Argentina - Německo 5:2Argentinci připravili německé pozemkáře o zlatý hattrick

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Pozemní hokejisté Argentiny připravili německé favority o třetí olympijské zlato v řadě. V semifinále Jihoameričané jasně přehráli šampióny z Londýna i Pekingu 5:2, přičemž ve 47. minutě vedli už 5:0. Ve finále se utkají s Belgií, Němci budou hrát jen o bronz proti Nizozemcům.

Článek

Argentinci se už v neděli radovali z historického postupu do semifinále olympijského turnaje a v úterý se postarali o senzaci na úkor Němců. Hrdinou byl specialista na trestné rohy Gonzalo Peillat. Když před koncem druhé čtvrtiny proměnil i třetí, vedli hráči v modrobílých dresech 3:0.

Peillat nejvíce chválil taktickou přípravu na zápas. "Sledovali jsme spoustu videí, měli je nastudované. Do poločasu jsme měli tři rohy a dali z nich tři góly, což bylo skvělé. Teď jsme ve finále a misi můžeme dokončit," řekl. Argentinci tak vystoupili ze stínu svých krajanek, které patří dlouhodobě ke špičce.

Němci svou prohru označili za nejhorší na olympiádě za posledních 32 let. "Byl to debakl a obrovské zklamání. Efektivita Argentinců nám zlomila vaz," uvedl Florian Fuchs po nejslabším výkonu na turnaji. Belgičané v semifinále přehráli Nizozemce 3:1.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Pozemní hokej - muži:
Semifinále:
Argentina - Německo 5:2 (3:0)
Belgie - Nizozemsko 3:1 (2:1)

Reklama