Hlavní obsah

Rusové zažili po příletu do Ria aplaus. Děti a mávátka na přivítanou

Takové přivítání ruská olympijská výprava asi v Brazílii nečekala. Moskva je od Ria vzdálena 11 500 kilometrů, ale sportovci v červenobílých bundách si museli připadat jako doma. Jako kdyby se z olympiády už vraceli s medailemi na krku.

Ruská výprava přiletěla do Ria.Video: SNTV

 
Článek

Děti na ramenou rodičů, vlaječky, potlesk, mávání. Scéna, která se zjevila ruským sportovcům po vstupu do příletové haly, kde na ně čekali jejich fanoušci, oddaní fanoušci. Někteří Rusové z toho byli překvapeni, když viděli mumraj, který se seběhl po jejich příletu.

„Rossija! Rossija!" skandovali příznivci na počest sportovců. Ti měli větší aplaus než Usain Bolt, když přiletěl do Ria. Největší hvězda olympiády zažila komornější atmosféru. Jamajčan přišel v tmavém oblečení, brýlích a odešel s policií v zádech.

Ruská olympijská výprava mohla na chvíli zapomenout na předešlé dny. IAAF zakázala kvůli systematickému dopingu v Rusku start v Riu celé atletické výpravě. Na olympiádě nesmí závodit ani zhruba čtyřicítka dalších ruských sportovců. Rusku hrozilo i vyřazení celé výpravy, k tomuto řešení však Mezinárodní olympijský výbor nakonec nesáhl.

Reklama

Související témata: