Hlavní obsah

Vrabcovou-Nývltovou čeká debut na letních hrách: Maratón? Už se nemůžu dočkat

sob (Rio de Janeiro)Sport.czPrávo

Prostředí olympijské vesnice dobře zná, jenže ze zimních her. Teď Eva Vrabcová-Nývltová poznává atmosféru letní olympiády, její den D přijde v neděli, kdy se ve 14:30 SELČ postaví na start maratónu. Svého druhého v životě.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Běžkyně Eva Vrabcová-Nývltová před odletem do Ria.

Článek

Těšíte se?

Nemůžu se už dočkat! Je to taková ta netrpělivost, že závodní režim začíná.

Jak se vám zamlouvá maratónská trať?

Ještě jsem ji neviděla, byl se podívat manžel, mě tam radši neposlal, za což jsem byla ráda, protože nakonec tam byl šest hodin, což by před závodem nebylo ideální.

Není pro vás důležité ji vidět?

Je to sporné, ale když to řeknu blbě, první nepoběžím, tak budu vědět, kudy. Trať by měla být po rovině, kilometry jsou značené, tak budu vědět, kolik mi zbývá do cíle...

Máte v hlavě čas, který by vás potěšil?

K tomu se neupínám. Olympijský závod je specifický, každý mi říká, že to bude něco jiného, než na co jsem zvyklá. No, zvyklá z jednoho závodu... (úsměv)

Kam chodíte trénovat?

Běhám ráno tady po vesnici a teď vždycky půjčíme pro manžela kolo, protože on nemá klasickou akreditaci, a jdeme podél řeky nebo silnice, kde kroužíme.

Potkáváte ostatní maratónkyně? Znáte se vůbec?

Když tu kroužíme, vždycky se jen tak usmějeme. Některé holky znám z mistrovství Evropy a jedna Dánka založila skupinu na facebooku, kde jsme domlouvali i společný oběd po závodě.

Reklama

Související témata: