Hlavní obsah

Olympijským vítězem v rychlopalné pistoli je Němec Reitz, i mužský skeet vyhrál Ital

Rio de Janeiro
Aktualizováno

Olympijským vítězem v rychlopalné pistoli se v Riu de Janeiro stal Christian Reitz, který získal třetí německé zlato ve sportovním střelbě. Druhý byl o čtyři body zpět Francouz Jean Quiquampoix, třetí místo obsadil Číňan Li Jüe-chung. Soutěž ve skeetu ovládl Ital Gabriele Rossetti a napodobil vítěznou krajanku Dianu Bacosiovou.

Foto: Edgard Garrido, Reuters

Němec Christian Reitz (na snímku) se stal olympijským vítězem v rychlopalné pistoli.

Článek

Devětadvacetiletý světový rekordman Reitz vylepšil bronz z Pekingu 2008 a navázal na triumfy Henriho Junghänela a Barbary Englederové v malorážce. Obhájce zlata z Londýna Kubánec Leuris Pupo skončil pátý.

Rossetti ve finále porazil o jediný terč Švéda Marcuse Svenssona. Třetí skončil Kuvajťan Abdalláh Rašídí, který kvůli trestu pro národní olympijský výbor závodil pod vlajkou MOV.

Jednadvacetiletý juniorský mistr světa z roku 2014 Rossetti postoupil z kvalifikace až na děleném pátém místě, v semifinále a ve finále však ani jednou neminul. Stejně se až do rozhodující 16. položky vedlo o pět let staršímu Svenssonovi.

Vítězi kvalifikace Rašídímu ulétly v semifinále dva terče, místo v duelu o bronz si zajistil až v dodatečném rozstřelu. Obhájce zlata z Pekingu a Londýna Američan Vincent Hancock vypadl už v kvalifikaci.

XXXI. letní olympijské hry v Riu de Janeiro:
Sportovní střelba:
Muži:
Rychlopalná pistole:
1. Reitz (Něm.) 34 b.
2. Quiquampoix (Fr.) 30
3. Li Jüe-chung
4. Čang Fu-šeng (oba Čína)
5. Pupo (Kuba), 6. Mazzetti (It.)
Skeet:
Finále: Rossetti (It.) - Svensson (Švéd.) 16:15
o 3. místo: Rašídí (Kuv./nezávislý) - Milčev (Ukr.) 16:14,
další pořadí:
5. Hansen (Dán.)
6. Nilsson (Švéd.)

Reklama

Související témata: