Hlavní obsah

Nejhorší závod v sezóně prohrálo plavání, mrzí Frintovou

Rio de Janeiro

Cíl zůstal nenaplněný. Triatlonistka Vendula Frintová toužila v Riu po vylepšení svého olympijského maxima, jímž je patnácté místo z her v Londýně před čtyřmi lety, na slavné pláži Copacabana dvaatřicetiletá závodnice ale obsadila sedmadvacátou příčku s více než pětiminutovou ztrátou na vítěznou Američanku Jorgensenovou.

Foto: Gregory Bull, ČTK/AP

Triatlonistky během olympijského závodu v Riu de Janeiro.

Článek

Nepodařilo se vám posunout vaše olympijské maximum, hodnocení závodu tedy asi příliš pozitivní nebude?

Spokojená být rozhodně nemůžu. Byl to můj nejhorší závod v letošní sezóně, nevím proč. V triatlonu se říká, plavání závod nevyhraje, ale může vám ho prohrát. A mně ho dneska prohrálo.

Na Copacabaně poměrně foukalo, bylo to ve vodě hodně znát?

Vlny zase tak velké nebyly. Při jednom velkém okruhu v moři se ale pole víc natáhne a roztrhá, i když zase není na bójkách taková mela. Na začátku jsem se držela docela vepředu, po výlezu z vody jsem ale byla na konci první skupiny a pak se to začala okamžitě trhat. Nechytla jsem to a bylo to špatné.

Jak jste se srovnala s náročnou tratí cyklistické části?

Bylo to těžké. I když v naší druhé skupině to bylo o něco lehčí než v čelní, protože naše ztráta narůstala každým okruhem. Holky vpředu jely fakt hodně rychle.

Dal se výsledek ještě vylepšit při běhu?

První tři kola jsem se cítila docela dobře, pak mi došlo. Běžely jsme v poměrně velké skupině, která se roztrhala.

Mohla mít vliv na výkon v Riu vaše zdravotní patálie z kraje července, kdy jste se při závodu ve Stockholmu přiotrávila jídlem?

Před závodem ve Švédsku jsem se cítila nejlépe z celého roku. Samotné potíže roli nehrály, spíš ten výpadek, který následoval. Nedostala jsem se už do tréninkové a závodní pohody, před olympijským závodem jsem se cítila průměrně. Rozhodně ne tak jako před Stockholmem.

Reklama

Související témata: