Hlavní obsah

Bude to fantastická olympiáda, slibuje Bach, který se oblékl do brazilského dresu

Praha

Přesně týden zbývá do oficiálního zahájení olympijských her v Riu. V Brazílii to nebude jen přehlídka nejlepších sportovců světa, přechodné bydliště zde po dobu největšího sportovního svátku najdou i zástupy dalších členů výprav. Na vše se dnes přijel podívat Předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach, který si vyzkoušel plážový fotbal a převlékl se do brazilského dresu, aby blíže splynul s olympijskou atmosférou.

Předseda Mezinárodního olympijského výboru Thomas Bach v RiuVideo: SNTV

 
Článek

Fotbal v písku, jednání, návštěva olympijské vesnice, i takový program měl bývalý šermíř, který se účastnil olympiády v Montrealu v roce 1976.

Vrcholný německý činovník na pár dní vymění luxusní hotel za olympijskou vesnici. „Tady tluče srdce olympijských her, každý, kdo tu bydlel, se chce vracet. Pokusím se tu strávit co nejvíce času, abych si užíval olympiádu se sportovci," nechal se Bach slyšet.

Vyjádřil se rovněž ke stavu sportovišť. „Sedm deset dní před olympiádou není nikdy nic na sto procent. Nemůžeme mít pocit sebeuspokojení, ale uvidíte, že to budou fantastické hry," je přesvědčený Bach.

Následující týdny ukážou.

Reklama