Hlavní obsah

Zděšení v Austrálii. Ragbyové hvězdě diagnostikovali leukémii

Canberra

Australskému zadákovi a zástupnému kapitánovi ragbyového klubu Brumbies Christianu Lealiifanovi zjistili lékaři při prohlídce leukémii. Osmadvacetiletý rodák z Nového Zélandu, jenž odehrál 19 mezistátních utkání v australském národním dresu a více než stovku zápasů za Brumbies, nyní podstupuje další sérii vyšetřetní, která by měla určit ráz léčby.

Foto: Sport.cz

Christian Lealiifano

Článek

Klub nejdříve informoval spoluhráče, kouče a rodinu. Poté s hlubokým zármutkem vydal prohlášení všem fanouškům: „V tento moment chceme ostatní ujistit, že Christian dostane tu nejlepší péče, jakou jen může mít," přednesl výkonný ředitel Phil Thomson.

„Je to jeden z nejrespektovanějších hráčů a tato zpráva nás všechny zcela zaskočila a šokovala. Každý ví, že Christian je nejen úžasný mladý muž, ale rovněž velmi důležitý člen našeho týmu," pokračoval ředitel klubu.

Přímo z olympijského dění se k nešťastné události vyjádřil i šéf australské ragbyové unie Bill Pulver, který se v Riu účastní debutujícího turnaje ragbistů. „Byli jsme šokováni touto smutnou zprávou. Kdokoli, kdo měl s Chrisem co dočinění, ví, že to je velmi talentovaný hráč."

Reklama