Hlavní obsah

Olympijský park Plzeň navštívilo za první víkend přes 15 000 lidí

Plzeň

Olympijský park Plzeň navštívilo za první víkend přes 15 000 lidí a vyzkoušeli si všech 54 nabízených druhů sportů. Největší sportovní událost pořádaná městem láká zejména rodiny s dětmi. Zájem je především o vodní sporty na řece Mži, trampolíny s možností výskoku až čtyři metry, lezecká stěna, jezdectví na parkuru, ale i box či vzpírání, řekl ČTK manažer projektu Petr Hanzlík. Za dva dny už získalo 500 dětí do 15 let speciální medaili za absolvování sportů ve všech 11 sektorech. Kromě Plzeňanů přijíždějí lidé také například z Chebska.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Olympijský park Plzeň navštívilo za první víkend přes 15 000 lidí.

Článek

"Kromě sportů přichází návštěvníci také za hudbou a na besedy se sportovci. Po koncertě Adama Mišíka následovala zhruba hodinová podpisová akce, kdy byl v obležení svých fanoušků," uvedla vedoucí prezentace a marketingu města Jana Komišová.

O víkendu hostil park více než sto dětí z dětských domovů. Šlo o společný projekt Ostravy, Plzně a Pardubic nazvaný Olympijské parky dětem. O děti se starali ambasadoři. Tím plzeňským byl někdejší mistr světa do 23 let v běhu na lyžích Aleš Razým. Děti se bavily i závodem ve válení sudů, obutí v pivovarských ledařských botách.

V pondělí čeká návštěvníky první ze sedmi filmových projekcí se sportovní tematikou. Začínají také příměstské tábory a kempy pořádané ve dvou školách a na pěti sportovištích, řekla Komišová. Lidé se mohou těšit i na besedu s plavkyní Ilonou Kudrnáčovou-Hlaváčkovou od 17:30. Aktuální program a informace jsou na www.sport.plzen.eu.

Fanzóna před řekou bude po celou olympiádu otevřená od 16:00 do 02:00 a v případě delšího přenosu se její provoz prodlouží. Za řekou se bude sportovat od 16:00 do 22:00, ve středu od 13:00, o víkendech od 12:00. Lidé si mohou vyzkoušet 54 sportů s profesionálním vybavením a trenéry. Například také biatlonovou pušku, šerm, patnáctimetrový tunel pro softball, střelecký, kanoistický a cyklistický trenažér, ale také netradiční rodeokajak a kanadský kin-ball.

Reklama

Související témata: