Hlavní obsah

Poprvé v životě. Dvoumetrový Jákl vsadil na Krpálka balík

Praha

Zažil dril, odříkání, tisíce tréninků, potýkal se se zraněními. V roce 2000 v Sydney poznal olympijskou žíněnku. Bývalý judista Petr Jákl ví, jaké to je připravovat se na vrcholnou akci, proto také sleduje české zástupce v Riu, dokonce si i vsadil na nejžhavější české želízko na olympijském tatami Lukáše Krpálka. „Poprvé v životě. Vsadil jsem si na první místo. Je to strašně moc, strašný balík, budu hodně bohatý. Hrozně mu to přeju, je to skvělý kluk, myslím, že na to má,“ řekl Jákl v rozhovoru ve studiu Božského Ria, které se vysílá každé ráno od devíti hodin na Sport.cz.

Petr Jákl si vsadil na Lukáše Krpálka

 
Článek

Za vším jsou ale roky tréninku, které mohou jednou skončit až na olympiádě. „Judo je hrozně komplexní sport. U dětí se začíná s gymnastikou a všeobecnou přípravou. I já se dvěma metry jsem tohle vše musel dělat, což není úplně lehký. Je tam také hodně fyzičky, běhání, kolo, lyže, posilovna," vzpomínal na minulá léta Jákl.

„Pokud člověk natrénuje vše okolo, tak se vrací k judu. Mačkají se kroužky, leze se lano. Jsou specifické tréninky na ruce, někdy se lezlo i na rukávu od kimona. Judo je základem pro bojové sporty," dodal ve studiu Jákl, který je v současnosti producentem, režisérem a kaskadérem.

Reklama

Související témata: