Hlavní obsah

Bronzové souboje českých sportovců si pustilo 2,1 miliónu diváků

Praha

Čtyři olympijské souboje českých sportovců o bronzové medaile si o víkendu alespoň na tři minuty pustilo 2,1 milionu diváků. Páteční semifinále tenistky Petry Kvitové a deblistek Lucie Šafářové s Barborou Strýcovou pak vidělo 659.000 lidí. ČTK o tom informovala mluvčí České televize Alžběta Plívová. Program ČT sport byl v pátek i v sobotu nejsledovanější stanicí celého dne.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Petra Kvitová ukazuje v Českém domě bronzovou medaili.

Článek

Bronzové medaile o víkendu na olympiádě v Riu de Janeiro získali vedle Kvitové a Šafářové se Strýcovou také skifař Ondřej Synek a v tenisovém mixu Radek Štěpánek s Lucií Hradeckou. Z těchto přenosů byl divácky nejúspěšnější souboj Kvitové s Američankou Madison Keysovou, který sledovalo 520 tisíc lidí.

Dosud si přenosy z olympiády v Riu na kanálech ČT naladilo alespoň na tři minuty 5,1 milionu diváků. Hry by se tak mohly stát nejsledovanější olympiádou v historii České televize. Rekord zatím drží ZOH 2014 v Soči, které vidělo 7,4 milionu diváků, na londýnské soutěže se před čtyřmi lety dívalo 6,3 miliónu lidí. Program v Riu poběží až do 21. srpna.

Reklama

Související témata: