Hlavní obsah

Přední funkcionář MOV byl v Riu zatčen kvůli kupčení s lístky

Riu de Janeiro

Šéf Evropského olympijského výboru Patrick Hickey byl v Riu de Janeiro zadržen kvůli podezření z nelegálního obchodování se vstupenkami na olympijské soutěže. Policie si pro irského funkcionáře, jenž patří i do úzkého vedení Mezinárodního olympijského výboru, přijela brzy ráno do hotelu Windsor Marapendi v Riu.

Foto: Marcos Brindicci, Reuters

Sportovní fanoušci ve frontách na vstupenky na OH v Riu.

Článek

Jedenasedmdesátiletý Hickey je podle médií podezřelý, že předával vstupenky překupníkům, kteří je pak nabízeli na černém trhu za vysoké částky. K jeho zatčení došlo den poté, co policie v Riu zadržela muže s 800 nelegálně získanými lístky.

Brazilské úřady už dříve zatkly kvůli překupnictví vstupenek na olympijské hry čtyři zaměstnance britské společnosti THG Sports. Zároveň policie zabavila více než 1000 lístků, jež byly nabízeny za přemrštěné ceny.

Zabavené vstupenky byly původně přiděleny Irskému olympijskému výboru (OCI), jehož předsedou je rovněž Hickey. THG Sports pro OCI distribuovala lístky během her v Londýně 2012 a Soči 2014, nyní má však národní výbor jiného oficiálního prodejce.

Reklama