Hlavní obsah

Žili jako mniši na vojenské základně, v Riu bratři slavili bok po boku

Rio de Janeiro/Praha

Bratři k pohledání. To jsou v Riu britští sourozenci Alistair a Jonathan Brownleeovi. První jmenovaný vyhrál triatlon stejně jako v Londýně a stal se prvním mužem v historii, který v této disciplíně dokázal na hrách obhájit zlato. Jeho mladší bratr skončil po londýnském bronzu v Brazílii stříbrný. Bezkonkurenční "The Brownlee Brothers", jak se jim přezdívá, potvrdili dominanci a v cíli mohli slavit bok po boku. První na druhého počkal.

Bratrské duo ovládlo triatlon v RiuVideo: SNTV

 
Článek

„Bylo to něco neuvěřitelného, ale o to jsme se přesně snažili. Chtěli jsme to dokázat už v Londýně, tam to těsně nevyšlo. To umístění pro nás znamená opravdu hodně. Je to výsledek dlouhého a každodenního tréninku. Ať už byla mrazivá noc, nebo pršelo. Každý den jsme si pomáhali. Hodně pro nás znamená to, jak moc jsme pro sebe důležití," řekl Alistair, zlatý britský triatlonista z Ria.

Jeho bratr skončil druhý, ale smutný kvůli tomu nebyl, spíše už viděl oslavy po tvrdém tréninku. „Určitě to pořádně oslavíme. Teď jsme docela dlouho žili jako mniši. Byli jsme v horách na vojenské základně ve Svatém Mořici ve Švýcarsku a trénovali na Brazílii. První věc, kterou uděláme, je, že se půjdeme pořádně najíst, pak to zapijeme. V dalších dnech budeme chodit na ostatní sporty, protože já jsem hodně velký sportovní fanoušek," dodal Jonathan.

Reklama

Související témata: