Hlavní obsah

Jeden trenér na sedm hráčů na olympiádě? Nesmyslně málo, vadilo Rosolovi

Michal Osoba (Rio de Janeiro)Sport.czPrávo

Jeden zápas ve čtyřhře a jeden ve dvouhře. Působení tenisty Lukáše Rosola v olympijském tenisovém turnaji skončilo záhy, Francouzi Benoitu Paireovi podlehl v singlu ve dvou setech. Po zápase kritizoval i nedostatečné trenérské zajištění, které český tým v Riu má.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Lukáš Rosol na olympijských hrách záhy dohrál ve čtyřhře i ve dvouhře.

Článek

Co rozhodlo zápas s francouzským soupeřem?

Znali jsme se, tohle byl náš pátý vzájemný zápas, věděl jsem, co od něj přibližně očekávat, taktiku jsem znal. Bohužel ve třetím setu jsem měl pár brejkbolů, které jsem neproměnil a on ano. Celý zápas jsem se trápil na prvním servisu, což bylo ovlivněné i tím, že se hrálo pod světly, neletělo to tolik. Střídal jsem rakety, hledal možnosti... Přes druhý servis jsem vytěžil maximum, hrál jsem hodně na tělo, věděl jsem, co mám hrát i ve výměnách, bohužel to nestačilo.

Taktika, kterou jste si naplánoval, vám vycházela?

Vycházela, věděl jsem, že mu to musím hrát do forhendu, musím ho rozhýbat, sem tam si dojít na síť a ukončit to. Všechno fungovalo, ale bohužel byl lepší ve třech setech.

V čem byl Paire nejvíc nepříjemný?

Bekhend je jeho velkou zbraní. Snažil jsem se mu to tam hrát co nejmíň, ale někdy mě vyhnal, že nebyla jiná možnost mu to zahrát jinam. Nebyl jsem dneska dobře připravený, týden tréninku tady prostě nestačil, bylo to slabé.

Jaký dojem si tedy z olympiády odvezete?

Pro mě zklamání, neuhrál jsem tu žádný zápas. Věřil jsem, že aspoň nějaký by se mi mohl podařit urvat, i když jsem věděl, že to bude těžké tady v té silné konkurenci. Každý tu hraje za svou zemi a chce udělat maximum... Bohužel tady máme sedm hráčů a jednoho trenéra, to si myslím, že je hodně špatný. Máme tu několik doktorů, což je super, ale jediného trenéra na sedm hráčů, to je nesmyslně málo. Bohužel jsem neměl možnost natrénovat.

Proč to podle vás tak je?

Nebylo to dobře zorganizované. Na to, že to je olympiáda, myslel jsem, že budou v záloze další lidi. Když někdo třeba onemocní nebo se stane jiná věc, že může přiletět někdo jiný. Ale holt se to nepohlídalo a výsledek je takový, jaký je, smutný.

V čem vám chyběl trenér nejvíc?

Je tady Péťa Pála, který se byl podívat na dva moje tři tréninky, dneska mě rozehrál, což je fajn. Ale tohle je chyba z vedení. Nemůžu se na to vymlouvat, že jsem kvůli tomu prohrál, já tady zkoušel udělat všechno, co šlo, ale ten trenér, aby udělal dril, nahodil pár míčků, tu chyběl. To je můj náhled, třeba mě za to někdo zkritizuje, že to tak není.

Zůstáváte ještě v olympijské vesnici?

Zůstanu pár dnů a další týden ve středu nebo čtvrtek odlétám do Cincinnati. Je před námi Grandslam, dva tři Masters turnaje, turnaje Super 9, jede se dál. Každý týden je šance něco udělat, bohužel se mi zatím víc daří v týmové soutěži, než na turnajích. Zkusím to otočit na druhou stranu.

Reklama