Hlavní obsah

Blamáž dovršena! Serenu Williamsovou z Ria vypakovala až patnáctá nasazená

Rio de Janeiro

Dokonalá blamáž! Američanka Serena Williamsová místo očekávaných zlatých medailových žní z olympijských her v Riu balí kufry. Poté, co hned v prvním kole čtyřhry skončila se sestrou Venus na raketách české dvojice Strýcová-Šafářová, přišel nečekaný krach i v boji o čtvrtfinále! Úřadující světová jednička senzačně podlehla Ukrajince Svitolinové.

Foto: Toby Melville, Reuters

Zklamaná Serena Williamsová opouští kurt po porážce s Ukrajinkou Jelinou Svitolinovou.

Článek
Fotogalerie

Serena Williamsová už v předešlých zápasech nepředváděla nijak jisté výkony. Proti Ukrajince se často vztekala, rozhazovala rukama, nadávala si a při pauzách mezi gamy chvílemi vypadala, že se modlí. Nic jí však nepomohlo.

„Jelina hrála opravdu dobře. Jsem zklamaná, ale současně musím uznat, že postoupila lepší hráčka," pronesla zničená vítězka 22 grandslamových titulů, která se dopustila 37 nevynucených chyb. Během druhé sady si dokonce při vlastním podání připsala pět dvojchyb během jediného gamu...

Na olympijských hrách se představila počtvrté. Zatímco se sestrou všechny starty až do Ria proměnily ve zlato (2000, 2008, 2012), ve dvouhře zaznamenala nejhorší výsledek. V Pekingu došla do čtvrtfinále, v Londýně vyhrála. „Jeden z mých cílů letošní sezóny byla olympiáda," přiznala vyřazená Američanka.

„Byla to příležitost, jak vyšperkovat kariéru," pronesla v narážce na skutečnost, že se chtěla stát první ženou tenisové historie, která bude mít dvě zlaté medaile z olympijských her v dvouhře. „Ale moje hra nefungovala, jak jsem si přála. Musím se tedy spokojit s účastí," krčila bezradně rameny. „Bylo úžasné hrát v Riu, ale je to pryč," posteskla si Williamsová.

Zato jednadvacetiletá ukrajinská přemožitelka se zalykala štěstím. „Z celkového pohledu Serena nehrála dobře, byť několik skvělých momentů měla. Přemýšlela jsem třeba, jak je možné, že udělala pět dvojchyb za game. Každopádně nic z toho nesnižuje moji radost, moje vítězství. Byl můj sen Serenu jednou porazit. Je fantazie, že se podařilo světovou šampiónku přemoci právě na olympijských hrách," vyprávěla dojatá Svitolinová.

Jaká byla taktika hráčky, která na olympijských hrách debutuje a je až patnáctá nasazená? „Cítila jsem se dobře, a tak jsem si říkala, že nesmím přemýšlet, proti komu hraju. Prostě hrát míč za míčem a dívat se neustále jen na balónek, nikoliv na soupeřku. Byla jsem maximálně soustředěná na vlastní výkon," vykládala ukrajinská tenistka, která v dalším kole narazí na českou tenisovou jedničku Petru Kvitovou. Ta ze tří vzájemných duelů dva vyhrála.

Porazí Petra Kvitová ve čtvrtfinále olympijského turnaje Ukrajinku Jelinu Svitolinovou?
Ano
80,3 %
Ne
19,7 %
Celkem hlasovalo 31796 čtenářů.

Reklama

Související témata: