Hlavní obsah

Micka chytil v Riu legendu: Stačilo říct Čau, Majkl!

Rio de Janeiro

Čeští plavci sice do Brazílie odletěli hned prvním speciálem už před dvěma týdny, do dějiště her ale dorazili až zkraje týdne po soustředění ve městě Aracaju. A třeba kraulař Jan Micka neskrýval, že se už do Ria hodně těšil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plavec Jan Micka během odletu olympijské výpravy na LOH do Ria.

Článek

Jak proběhlo soustředění?

Bazén byl v té pr..., kde jsme byli, dobrý, plavalo se v něm celkem rychle. Horší byla kvalita vody. Všude byl nějaký zelený bordel, který se chytal na vlasy, dostal se do uší. A nešel dolů. Jinak město bylo takové... Zkrátka už jsem se těšil sem do vesnice. Hned jak jsme se nastěhovali, tak jsem se tam vyfotil s Phelpsem!

Jak takové setkání s legendou probíhá? Přijdete a řeknete: Dobrý den, pane Phelpsi?

Já mu jen řekl Čau, Majkl a bylo to. (směje se)

Ve středu jste v Riu poprvé trénovali. Přivezl jste si formu?

Na soustředění jsem si říkal, že by můj výkon tady mohl být hodně dobrý. Ale když jsem skočil do zdejšího tréninkového bazénu, tak jsem se cítil fakt hrozně. Možná to bylo tím, že tady je bazén hluboký tři metry, hodně hluboký. Předtím jsme trénovali ve dvoumetrovém, a to je znát. Hlubší je prý lepší, ale já mám radši dva metry.

V sobotu vás hned na úvod her čeká závod na 400 metrů volný způsob. Je výhoda osahat si závodní bazén před hlavní disciplínou?

Jo, určitě. Pak mám do patnáctistovky šest dní volno, budu mít čas ještě něco zkoušet. Třeba (polohovkář) Pavel Janeček, ten se má. Plave první den a má konec. Pak si bude užívat s nohama nahoru, chodit do Českého domu na pivečko a do Slovenského domu na halušky. (směje se)

Cítíte, že může jít na nejdelší trati váš osobní rekord hodně dolů?

Uvidíme, jak se vyspím. Byl bych rád, i kdyby to bylo jen o sekundu.

Reklama

Související témata: