Hlavní obsah

Haiti vyslalo do Ria plavce. Příběh, který překvapí

Rio,Praha

Favorité na jedné straně, na druhé ti, kteří mají také sen, ale stupně vítězů jsou pro ně nedostižnou metou. Zatím. Snad. V podobné pozici bude v Riu plavec Itelord Dorsainvil. Je to už téměř devadesát let, kdy Haiti získalo medaili na olympijských hrách. Vytáhlý pětadvacetiletý reprezentant toto pravděpodobně nezmění, ale nešťastným ho to nedělá. „Dám do toho veškerou svoji snahu,“ řekl po jednom ze svých tréninků.

Plavec z Haiti.Video: SNTV

 
Článek

Dorsainvil začal plavat před šesti lety, nikdy nebyl v cizině a trénuje v osmnáctimetrovém bazénu. Pro uplavání sto metrů musí absolvovat šest bazénů, on nemá k dispozici „padesátku". Takové podmínky mu karibská země nenabízí.

Plavání není na Haiti sportem, které by vládlo a očarovalo mladé. Mnoho obyvatel se živí rybolovem, ale nikdy se přitom nenaučí plavat. Dorsainvil doufá, že jeho snaha a výkony v Riu tohle mohou změnit.

"Doufám, že pomohu tomu, aby bylo u nás plavání populární. Je zklamání, že tolik lidí od nás neumí plavat. Každý sportovec sní, že olympiádu vyhraje, chci také vyhrát. Chci, aby vlála všude v Riu vlajka Haiti, " poslal do světa svoji odvážnou touhu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články