Hlavní obsah

Všechno špatné se sešlo naráz, říká Baumrtová. Po návratu ji čeká řešení nepříjemností

Rio de Janeiro

Z olympiády rovnou do péče lékařů. Plavkyni Simonu Baumrtovou začaly na hrách sužovat problémy s rovnováhou a česká znakařka přiznala, že se celkově necítí po zdravotní stránce vůbec dobře.

Foto: David Gray, Reuters

Simona Baumrtová během rozplavby na 200 m znak.

Článek

Jak se začaly projevovat vaše potíže?

Poprvé se mi zamotala hlava zhruba před šesti týdny při změně polohy. Neřešila jsem to, táta to má taky. Pak jsem na soustředění ve Španělsku dostala zánět průdušek a dvoje antibiotika. Před olympiádou jsem se cítila docela dobře, žádné příznaky jsem nepociťovala, jen jsem byla hodně unavená. Hned po prvním závodu se mi ale strašně začala motat hlava.

Konzultovala jste váš stav s lékaři?

Prohlédli mě a prý mám poškozený vestibulární aparát v uchu. Chtěla jsem jít na odběr krve, ale řekli mi, že by se s tím stejně nic nenadělalo. Takže jsme to neřešili. Jenom se to pokusili uvolnit svalově. Nejhorší pak byl závod na 200 m znak. To se mi hlava šíleně motala ještě hodinu po závodu. Když stojím, tak to jde. Ale jak se předkloním, je mi na zvracení.

Máte tušení, co může za problémy stát?

Nevím, ale v poslední době se asi sešlo všechno špatné. Jsem vnitřně celá rozhozená, bolí mě v oblasti ledvin. Něco není dobře ani hormonálně, mám rozházený cyklus. Pak ta antibiotika, změna klimatu. Ani jídlo na hrách nebylo moc dobré, zhubla jsem tři kila.

Jak budete situaci řešit po návratu z olympiády?

Po příletu hned pojedu do střešovické nemocnice, kde mě čeká tří až čtyřdenní komplexní vyšetření. Tak uvidíme, co mi najdou. Mám mít měsíc volno a doufám, že se dám dohromady na zimní sezónu. Každopádně mě moc mrzí, jak to dopadlo. Obětovala jsem přípravě na Rio všechno, minimálně celý poslední rok.

Reklama

Související témata: