Hlavní obsah

Skoky z devátého patra? Ze začátku jsem jim přišel směšný, vzpomíná Čech

Praha

Sedmadvacet metrů nad vodní hladinou. Adrenalin stoupá. Vibrující tep fanoušků, kteří se zakloněnou hlavou a zatajeným dechem sledují skokany, kteří předvádí ve vzduchu salta a vruty. Po pár sekundách se vynoří a všichni si oddechnou. Mezi tyto nadšence patří i Michal Navrátil, který naskočil do high divingu a je jediným Čechem ve Světové sérii. Bude tato sportovní show za čtyři roky na olympiádě? „Kdo ví, kdyby to bylo za čtyři roky, tak bych tam chtěl vystupovat,“ přiznal v reportáži pro Sport.cz Navrátil.

Skoky do vody, český borec Navrátil

 
Článek

Skok z metrového prkna, třímetrového. Standard, který zná každý, ale odrazit se z devítipatrového baráku? „Zpočátku jsem jim přišel hrozně směšný," vzpomíná Čech na začátky mezi elitou.

„Trpěl jsem a trpím závratěmi dodnes, ale jde o to se vyskákat a trochu si věřit. Ale samozřejmě jsem nešel z deseti metrů hned na sedmadvacet, šel jsem postupně. Ve vzduchu vnímám i diváky, ale především sám sebe a své tělo. Vím, jak jsem se odrazil, vím, že mám pod sebou sedmadvacet metrů a můžu si s tím hrát, to je super," říká Čech, který se samozřejmě nevyhnul ani zraněním.

Ta jsou součástí tohoto sportu. Ať už jde o prasknuté malíčky, vyvrknutý a otočený kotník, vyhozená kolena, naražený hrudník, popraskané průdušinky. Přesto jde o disciplínu, která má své obdivovatele. A časem získá třeba i ty olympijské.

Reklama