Hlavní obsah

Fuksův soupeř, bronzový kanoista Tarnovschi, neprošel dopingovou kontrolou

Rio de Janeiro

Moldavský kanoista Serghei Tarnovschi, bronzový medailista z olympijského závodu na 1000 m, v němž byl Martin Fuksa šestý, neprošel ještě před soutěží dopingovou kontrolou. Oznámila to Mezinárodní kanoistická federace (ICF) a devatenáctiletému ukrajinskému rodákovi zastavila činnost.

Foto: Luca Bruno, ČTK/AP

Moldavský kanoista Oleg Tarnovschi se v Riu nechvalně zapsal dopingovým případem.

Článek

Tarnovschi se měl v Riu de Janeiro ještě představit na kilometru v deblkanoi společně se starším bratrem Olegem, s nímž vyhrál v květnu Světový pohár v Račicích. Na OH měli patřit k soupeřům české posádky Jaroslav Radoň, Filip Dvořák.

Generální sekretář ICF Simon Toulson agentuře Reuters řekl, že kontrola u moldaského reprezentanta vykázala "atypický nález". O osudu jeho medaile se rozhodne při slyšení před Mezinárodním olympijským výborem, k němuž by mělo dojít co nejdříve.

Pokud Tarnovschi podle očekávání o medaili přijde, získá ji původně čtvrtý Rus Ilja Štokalov. Fuksa by se měl posunout na pátou pozici.

Tarnovschi se postaral o druhý dopingový případ medailisty v Riu. Kontrolou po soutěži vzpěračů do 69 kg neprošel bronzový Izzat Artykov z Kyrgyzstánu.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články