Hlavní obsah

Diskař Fazekas má opět problém s dopingem a nebude na OH

Budapešť

Maďarský diskař Róbert Fazekas měl pozitivní dopingový test a hrozí mu doživotní distanc. V mimosoutěžním odběru byl v jeho těle zjištěn anabolický steroid stanozolol, byť v nepatrném množství. Šestatřicetiletý Fazekas, aktuální maďarská dvojka za Zoltánem Kövágem, byl podle agentury AP vyřazen z týmu pro olympijské hry, nález potvrdila už i kontrola druhého vzorku.

Článek

Mistr Evropy z roku 2002 Fazekas už způsobil dopingový skandál v roce 2004, kdy po vítězství v olympijském finále v Aténách odevzdal nedostatečné množství moči a podle komisařů se pokusil výsledek testu zmanipulovat. O zlatou medaili proto přišel a dostal dvouletý trest. K atletice se vrátil a v Pekingu skončil osmý, z předloňského mistrovství Evropy v Barceloně má bronz.

Nyní byl přistižen se zakázanou látkou v těle. Atletův právník Csaba Czeglédy v prohlášení na atletově webu oznámil, že v obou odevzdaných vzorcích zjistil test "ultra malé" množství stanozololu, asi miliardtinu gramu v mililitru moči. Fazekas podle něj odmítl, že by se pokoušel zvyšovat výkonnost nedovoleným způsobem.

Reklama