Hlavní obsah

Šebrleho trápí bolavá pata, ale do Londýna odletí

Praha

Desetibojaře Romana Šebrleho trápí bolavá pata, ale v pátek podle plánu odletí na olympijské hry. V Londýně se bývalý světový rekordman a držitel olympijského zlata z Atén 2004 bude snažit dát zdravotně do pořádku, jeho soutěž začne za necelý týden ve středu 8. srpna.

Foto: Petr Horník, Právo

Roman Šebrle do Londýna odletí.

Článek

Pata začala Šebrleho bolet během soustředění v Itálii. Šebrle dokonce kontaktoval šéftrenéra atletické reprezentace Tomáše Dvořáka s návrhem, že by bylo dobré, kdyby za něj byl případně připraven nastoupit na olympiádě Adam Sebastian Helcelet.

Talentovaný vícebojař splnil stejně jako Šebrle olympijský B limit, s nímž mohl do Londýna pouze jeden český zástupce. Podle informací ČTK varianta výměny obou atletů ve startovní listině zatím není ve hře.

"Několik dní mě to omezuje v tréninku běhání, ale do Londýna odletím. Kdyby se závodilo zítra, nastoupil bych," řekl Šebrle, který by chtěl v Londýně bojovat o svůj padesátý desetiboj nad 8000 bodů.

Změna by asi nešla

Šebrle chtěl dát vědět Dvořákovi, aby byl případně připraven Helcelet, ale taková varianta je hodně nepravděpodobná. "Osobně si neumím představit, že bychom to na poslední chvíli měnili. To by nejspíš nešlo," řekl ČTK Dvořák.

Šebrle se bude snažit dát do pořádku. "Svoje tělo znám už tak dobře, že den před závodem poznám, že to třeba nepůjde. Pokud by tato situace nastala, nechci jen vystartovat na 100 metrů a nic. Proto mě napadlo, že by to pak mohla být příležitost pro Adama Helceleta," vysvětloval Šebrle.

Sedmatřicetiletý atlet, jenž má i olympijské stříbro ze Sydney, se kvalifikoval na čtvrté hry v kariéře. Před čtyřmi roky v Pekingu byl šestý. Nominační duel s Helceletem pro sebe rozhodl na červnovém mistrovství Evropy v Helsinkách, kde obsadil ziskem 8052 bodů šesté místo.

Reklama