Hlavní obsah

Olympijský stadión? Nejlepší je Kladno, tvrdí Klučinová a žehrá na dresy

Michal Osoba (Londýn)Sport.czPrávo

Spolu s koulařem Žalským v pátek jako první z českých atletů okusila, jaké je to závodit před naplněným Olympijským stadiónem v Londýně. Česká rekordmanka Eliška Klučinová na něm při sedmiboji tráví dva dny a tak si povzbuzování 80 tisíc diváků užije dosyta. Po prvním dnu je sedmadvacátá s 3565 body.

Foto: Pawel Kopczyňski, Reuters

Vícebojařka Eliška Klučinová ve výškařském sektoru

Článek

Jak se závodí v takové atmosféře?

Já si řekla, že tenhle závod vyhrát nemůžu, prohrou by pro mě bylo nedokončit. Pro mě je vítězstvím už to, že jsem se sem kvalifikovala a jestli budu osmnáctá nebo dvacátá, nebude takový rozdíl. Řekla jsem si, že se tu nebudu vztekat a rozčilovat se a užiju si to.

Je to nejlepší prostředí, ve kterém jste kdy závodila?

Nejlepší prostředí je vždycky pro domácí. Když závodí nějaká Angličanka, tribuny ožijí, pro ostatní to tak úžasné není. Nejradši mám stejně Kladno. (usmívá se)

Říkala jste, že se nebudete rozčilovat, ale první den jste se na sebe trochu zlobila. Jak ho hodnotíte?

Osobák 14,01 na překážkách je dobrý, ale technika byla strašlivá. A pak to šlo z kopce. Ve výšce jsem chtěla skočit 183 a kouli nechápu, vůbec nechtěla letět. Dvoustovka za 25 sekund? Prostě tragédie. Měla jsem trochu tréninkový výpadek, různě jsem se pozraňovala, ale nečekala jsem, že bych běžela takhle pomalu.

Teď už jste fit?

Trochu mě táhne stehno, ale nic vážného. Týden jsem mučila všechny maséry, fyzioterapeuty a doktory, ale ještě to asi bude na delší dobu.

Co jste říkala na překážky v podání domácí hvězdy Jessicy Ennisové? Její čas 12,54 by před čtyřmi lety v Pekingu stačil na zlato mezi specialistkami...

Věděly jsme, že se připraví a chce zlato. Ale tohle je vážně hodně dobrej čas.

Není depresivní, že jste si zaběhla osobní rekord, kvalitní čas 14,01, a přesto vám nadělila skoro sekundu a půl?

Čtrnáct sekund není žádný super čas, ale kdybych běžela kolem 13,50, stejně mi dá vteřinu. To trochu depresivní je...

Jak se vám líbí nové dresy, které má česká výprava na olympiádě na sobě?

To je kapitola sama pro sebe. Jsou hrozné. Zaprvé si myslím, že mi absolutně nesluší, zadruhé jsou všude nějaké hloupé silikonové pásky, které dřou a tlačí, mám odřené ruce i nohy. Místo abych se na výšce soustředila na skok, furt si urovnávám ty silikonové pásky... Na ně to samozřejmě nesvádím, ale na klidu to nepřidá.

Reklama