Hlavní obsah

VIDEO: Judistka nafackovala výtržníkovi, který hodil na Bolta a spol. láhev od piva

Londýn

Dramatickou předehru mělo finále mužské stovky. Než Usain Bolt vypálil ke své zlaté obhajobě, přistála za sprintery plastová pivní láhev hozená jedním z fanoušků. Policie výtržníka okamžitě zadržela, zpacifikovat ho pomohla i nizozemská judistka Edith Boschová, která seděla v řadě za ním.

Policie zatýká muže, který hodil po Boltovi láhevVideo: Reuters

 
Článek
Fotogalerie

V momentě, kdy startér vydal pokyn „pozor", začal muž vykřikovat urážky na adresu Bolta a hodil láhev, která dopadla do páté dráhy Jamajčana Yohana Blakea. „Ale já si toho vůbec nevšiml, byl jsem soustředěný na závod," vykládal stříbrný medailista.

Muž měl smůlu, že za ním seděla bronzová medailistka v judistické kategorii do 70 kilogramů. „Když jsem ho viděla, dala jsem mu facku. Byl opilý," řekla nizozemské televizi. Za chvíli se k ní přidali policisté a muže vyvedli ze stadiónu. „Akorát jsem kvůli tomu pak neviděla závod," posteskla si Boschová.

Bolt neměl o celé historce potuchy. „Ničeho jsem si nevšiml, až teď jsem o tom slyšel," divil se po závodě. Jako jediný z medailistů tak rozruch postřehl bronzový Justin Gatlin. „Když je celý stadión zticha, slyšeli byste i spadnout špendlík. Takže jsem si všiml, že se něco děje, ale nijak mě to nerozhodilo," přiznával.

Výtržník byl vzat do vazby a čelí obvinění z nepřípustného jednání.

Reklama