Hlavní obsah

Šebrleho start stále nejistý: Napoví mi úterní rozcvičení, říká

Londýn

Mírné zlepšení stavu své bolavé paty pociťuje zlatý desetibojař z Atén Roman Šebrle. Přesto stále není schopný odhadnout, zda ve středu a ve čtvrtek olympijský závod zvládne absolvovat. „Je to tak padesát na padesát. Chodím na laser, Pavel Kolář mě má každý den v péči,“ popisuje 37letý desetibojař svůj program v dějišti her.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Desetibojaře Romana Šebrleho trápí bolavá pata a nad jeho startem v olympijském závodu stále visí otazník

Článek

Šebrleho trápí úpon na pravé patě, zřejmě z přetížení. „Když běžím, v momentě, kdy jde pata dolů a pak nahoru, je tam největší přetížení a bolí," popisuje. V úterý absolvuje rozcvičení. „To mi napoví, jak na tom jsem. Půjdu rovinky, i když ještě ne v tretrách," říká.

Kolář vyléčil Miroslavu Knapkovou tak, že si mohla dojet pro zlato, u Šebrleho ale podobný zázrak nesvede. „Desetiboj je v tomhle horší. Když noha vydrží stovku, přijde dálka, pak koule a výška snad budou bez problémů, ale nevím, co to udělá na čtvrtce," přemítá.

Šebrle má jasný cíl, zaútočit v Londýně na svůj padesátý desetiboj s výkonem přes 8000 bodů, což se dosud nikomu nepovedlo. „Zlato a stříbro z olympiády mám, další medaili už nezískám. Když budu fit, půjdu do toho naplno, nemám se proč šetřit," říká.

Šebrleho původní myšlenka, že pokud nebude schopen do závodu odstartovat, nahradí ho talentovaný Adam Sebastian Helcelet, realizovat nejde, protože termín pro přihlášky už uplynul.

Reklama