Hlavní obsah

Nepohodlné, příšerné. České atlety zlobí dresy

Londýn

S novou kolekcí reprezentačních dresů vyrazili do Londýna čeští atleti, pocity z ní jsou však zatím značně rozpačité. Někteří dokonce sáhli kvůli chybějícím velikostem do loňské sady, a tak na Olympijském stadiónu běhají a skáčou čeští atleti hned v několika verzích oblečení.

Foto: David Gray, Reuters

Denisa Rosolová (vlevo) na olympijské trati v Londýně. Uprostřed běží Ukrajinka Hanna Titimetsová a vpravo Vera Barbosaová z Portugalska.

Článek

Odvážná byla Denisa Rosolová, která si na rozběh navlékla modrý dres plavkového střihu s otvorem na boku. „Řekla jsem si, že to zkusím, když jsme je nafasovali. Ale je hodně nepohodlný," ohodnotila ho. „A strašně divně se v tom chodí na záchod," přiznávala. Při oblékání se navíc dres trochu povolí. „Takže mi plandá. Asi jsou také na jedno použití, jako mají plavci," vtipkovala.

Desetibojař Roman Šebrle alespoň vzhled jejího dresu ocenil. „Jako chlapovi se mi to z tribuny líbilo. Druhá věc je, jak se v tom člověk cítí," říkal. Sám měl s výběrem svého závodního oblečení problém. „Ty dresy jsou příšerné, vůbec nesedí velikosti. Normálně mám „elko", teď jsem si musel vzít menší „emko", ale zase je strašně dlouhé," říká. Po 12 letech tak nebude mít jednodílnou kombinézu. „V Sydney mi při dálce ubrali, že jsem prý hrábl do písku trenkami. Od té doby jsem je neměl. Teď si je s tílkem zase budu muset vzít," plánoval.

„Já si spodek dresu vzala z loňské kolekce, ta nová ideální není," říkala i překážkářka Lucie Škrobáková. Na vzhled a tlačící silikonové pásky si stěžovala rovněž sedmibojařka Eliška Klučinová.

Reklama