Hlavní obsah

VIDEO: Na Jamajce vypadl proud, fanoušci si Boltův triumfální běh přesto vychutnali

Kingston

Těšili se určitě všichni. Vždyť proto se na jamajské základní škole také sešli - chtěli sledovat jeden ze zlatých hřebů olympijských her v Londýně, finálový běh na 100 metrů, v němž fenomenální Usain Bolt obhajoval zlatou medaili z předchozích her v Pekingu. Ale z původního plánu sešlo, když na ostrově přestala fungovat elektřina.

V základní škole na Jamajce poslouchali žáci zlatý Boltův běh v rádiuVideo: Reuters

 
Článek

Zklamání bylo veliké, do základní školy přišlo několik desítek žáků a někdejších Boltových spolužáků. Jakmile v místnosti zhaslo světlo i televize, propadali někteří až hysterii. Nakonec však velké finále sledovat mohli. Sice ne na televizní obrazovce, ale díky rádiu na baterie.

V době závodu celá místnost ztichla a všichni naslouchali malému přístroji, který je brzy informoval o tom, že Bolt zlatou olympijskou medaili na nejkratší běžecké trati obhájil - navíc v druhém nejrychlejším čase všech dob 9,63 s.

Nadšené křepčení Boltových krajanů neznalo mezí. Fanoušci sympatického běžce doufají, že se budou radovat i ve čtvrtek po finále běhu na 200 metrů a v sobotu po štafetě 4x100 metrů.

Tentokrát snad závody uvidí na vlastní oči.

Reklama

Související témata: