Hlavní obsah

Oštěpařka Špotáková je s přehledem v olympijském finále

Londýn

Oštěpařka Barbora Špotáková se jediným hodem kvalifikovala do olympijského finále. Obhájkyně prvenství a světová rekordmanka poslala v Londýně náčiní do vzdálenosti 66,19 metru a s přehledem splnila kvalifikační limit nastavený na 62 metrů.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Spokojená oštěpařka Barbora Špotáková

Článek

"Tak jsem si to představovala. Hod nebyl úplně technicky ideální, jak by měl být, ale energii jsem pošetřila," řekla spokojená Špotáková.

Finále je na programu ve čtvrtek, o start v něm bude ve druhé kvalifikační skupině usilovat ještě Jarmila Klimešová.

Špotáková házela v první partě čtvrtá v pořadí a jako první z celého pole splnila limit. "Ve finále bude hlavní kočírovat techniku," řekla. "Ta energie, co na nás jde z diváků, tak se do toho nemusíte snažit dát šlupku, protože tělo je samo nabuzený. Moc bych si přála, aby to ve finále začínalo sedmičkou," přála si alespoň sedmdesátimetrový hod.

Bouřlivou atmosféru na stadionu označila Špotáková za nejsilnější, jakou kdy zažila. "Takhle jsem si zacpávala uši," ukazovala v mixzóně. "Nevím, jak vyladili akustiku, ale to je řev, že mi praskají bubínky, nebo jsem citlivější," usmála se.

Před finále se Špotákové splní i přání, že nebude muset vstávat brzy ráno. To na kvalifikaci měla budíček před šestou. "Snídaně byla v pohodě, ale už to nechci. V půl osmé už jsme museli klusat, aby jsme se sem dostali," řekla Špotáková.

Reklama