Hlavní obsah

Vítr ničil tyčkařky, Ptáčníková berle odmítla

Hodně napilno měla zdravotní služba při pondělním finále tyčkařek, se zraněním skončily čtyři skokanky včetně mistryně Evropy Jiřiny Ptáčníkové. Po nepovedeném pokusu na 465 cm dopadla nohama do tzv. šuplíku, kam skokanky zapichují tyč.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jiřina Ptáčníková během olympijského finále v Londýně

Článek

„Pata mě dost bolela, brněla mi celá noha, navíc jsem byla vytočená, že mě nechtěli pustit za doktorem," vyprávěla Ptáčníková v úterý, kdy už měla lepší náladu. „Čekám na výsledky z magnetické rezonance, ale už to tolik nebolí, tak doufám, že je pata jen naražená," hlásila.

Byl to vůbec zvláštní závod. „S berlemi přišli za Feofanovou, Boslakovou, Dennisovou i za mnou, ale já si je nevzala," popisovala Ptáčníková. Na vině byl silný vítr. „Pořád foukalo, jinak by ty výkony všech holek byly úplně jinde," hodnotila šestadvacetiletá skokanka soutěž, v níž z úvodních třiceti pokusů všech tyčkařek bylo jen sedm úspěšných!

Začínající déšť v ní vyvolal vzpomínky na Helsinky, kde se před měsícem stala kontinentální šampiónkou v lijáku. „Vybavila jsem si to, ale tam jsem měla na počasí větší štěstí," říkala Ptáčníková, která při odbelhání se z plochy Olympijského stadiónu ani nevěděla, jak dopadla.

„Až pak mi trenér oznámil, že jsem skončila šestá, což je krásný výsledek," radovala se. Jak bude vzpomínat na Londýn, ukáží příští dny. „Když budu moct skákat na dalších závodech, tak v dobrém, pokud ne, tak budu naštvaná," dodala snoubenka překážkáře Petra Svobody.

Reklama