Hlavní obsah

Coe je nadšený z rekordu svého následovníka Rudishy

Londýn

Bývalý slavný běžec na středních tratích Sebastian Coe neskrýval nadšení ze čtvrtečního světového rekordu Keňana Davida Rudishy, který uběhl 800 metrů za 1:40,91 minuty a na olympiádě o desetinu překonal vlastní historické maximum. Coe, jenž je šéfem organizačního výboru her, sledoval závod v hledišti Olympijského stadiónu.

Foto: Kai Pfaffenbach, Reuters

Keňský běžec David Lekuta Rudisha se fotí se svým novým světovým rekordem.

Článek
Fotogalerie

"Bylo to prostě neuvěřitelné představení. David Rudisha ukázal ohromnou fyzickou a mentální sebedůvěru, že takhle zaběhl olympijské finále," řekl někdejší úspěšný atlet, který má z OH v letech 1980 a 1984 ve sbírce vždy zlato na patnáctistovce a stříbro v běhu na 800 metrů.

Závody na velkých světových akcích se na osmistovce běhají převážně takticky s rychlým závěrem, ale třiadvacetiletý Keňan zvolil jiný přístup. "Místo toho, aby udělal jenom to nezbytné, co by stačilo na vítězství, chtěl dokázat něco výjimečného a usiloval i o světový rekord," složil mu Coe poklonu.

Rekordní závod viděl na londýnském stadiónu na vlastní oči. "Rudishův běh se zapíše do historie jako jedno z největších olympijských vítězství. Jsem rád, že jsem mohl být v Londýně u toho," dodal Coe.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články