Hlavní obsah

Hvězdný Bolt: Těším se, až se zamiluju

Londýn

„A teď všude pište, že jsem žijící legendou. Jestli si to někde nepřečtu, tak už s vámi nikdy nebudu mluvit,“ dobíral si vysmátý Usain Bolt novináře krátce poté, co jamajský sprinter obhájil zlato i na dvoustovce ve čtvrtém čase historie 19,32. O čem ještě mluvil?

Foto: Stefano Rellandini, Reuters

Jamajský sprinter Usain Bolt jasně v čele olympijského finále běhu na 200 m

Článek
Fotogalerie

O VYPUŠTĚNÉM ZÁVĚRU. „Běžel jsem dobře, klíčem bylo zvládnout zatáčku, kterou mám lepší než Yohan Blake. Na konci jsem ucítil bolest v zádech, tak jsem trochu zpomalil."

O GESTU S PRSTEM U PUSY. „To byl vzkaz pro všechny, kteří nevěřili, že vyhraju a stanu se legendou: Teď už jí jsem, tak můžete mluvit. Po jamajské kvalifikaci o mně pochybovalo dost lidí. Ale to je dobře, aspoň jsem poznal opravdové přátele."

O OSLAVÁCH SE ŠVÉDKAMI. „To musím vysvětlit. Šel jsem po stovce do vesnice si dát něco k jídlu, jak jsem měl hlad. A tam byly ty švédské házenkářky a volaly na mě, jestli bych se jim nepodepsal. Já u sebe neměl tužku, ale ony mě přemlouvaly, tak jsme šli nahoru. Tak jsem se jim podepsal, pokecali jsme a udělali pár fotek, které pak byly na Twitteru."

O BUDOUCNOSTI. „Do třiceti asi běhat nebudu, na to je atletika moc těžká. Podívejte, jak rychle běhá Yohan Blake, příští roky budou pořádně těžké. Radši to zabalím, než začne běhat ještě rychleji, ale zatím rozhodně nekončím."

O DALŠÍM CÍLI. „Je to těžké. Potřebuju si s trenérem sednout a musíme najít něco, co mě bude motivovat. Ale čtvrtka to určitě nebude. Dálka? Tu bych chtěl zkusit."

O IDEÁLNÍ PŘÍTELKYNI. „Nemám vyhraněný typ, prostě se musím zamilovat. Vážně jsem to řekl? Ale jo, je to tak. Těším se, až najdu holku, do které se zamiluju."

O INSPIRACI PRO DĚTI. „Vím, že ke mně vzhlížejí. Hodně dětí i holek mi říkalo, že by chtěli být jako já. Povzbuzuju je, ať na sobě pracují a zároveň oni jsou pro mě motivací, protože mě chtějí vidět běhat rychle."

O CARLU LEWISOVI. „K němu jsem ztratil veškerý respekt. To co řekl o atletech (zpochybnil čistotu jamajských sprinterů – pozn. red.) bylo neuctivé. Podle mě si chce jen získat pozornost, protože o něm už nikdo nemluví."

Reklama