Hlavní obsah

Rychlý holky si postup do finále spočítaly

Londýn

Po dvanácti letech poběží kvarteto českých čtvrtkařek sobotní finále olympijských her. Štafeta ve složení Denisa Rosolová, Zuzana Bergrová, Jitka Bartoničková, Zuzana Hejnová postoupila v pátek mezi elitní osmičku výkonem 3:26,20 jako sedmá, pouhých 32 setin od prvních vyřazených Bělorusek.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Zuzana Hejnová (třetí zprava) vybíhá do závěrečného úseku štafety na 4x400 metrů. České kvarteto si v rozběhu zajistilo místo v olympijském finále.

Článek

Poté, co po doběhu finišmanky a bronzové medailistky na 400 m překážek Zuzany Hejnové naskočil na tabuli postupový čas, členky skupiny Rychlých holek si začaly radostně plácat.

„Když jsme viděly, kolik potřebujeme, tak jsme rychle rozpočítaly, kolik musí každá z nás běžet. Ještě jsme tam nechaly tři desetiny rezervu," vtipkovala Bergrová, neoficiální mluvčí bronzových medailistek z letošního mistrovství Evropy v Helsinkách.

Od úvodu se vpřed oddělilo trio štafet USA, Ruska a Velké Británie, Češky běžely čtvrté. „Trochu mi to připomínalo extraligu, kde běháme samotné a musíme se soustředit jen na sebe," srovnávala Bergrová.

Rosolová s Hejnovou běžely na šampionátu počtvrté, naopak pro Bergrovou a Bartoničkovou byl rozběh prvním závodem po sedmnáctidenním pobytu v Londýně. „Trochu ty čtvrtky předtím chyběly, myslím, že v sobotu to bude ještě lepší," vyhlížela finalistka ME na čtvrtce překážek Bergrová finálový běh.

„V něm chceme aspoň jednu štafetu porazit," předsevzala si překážková vicemistryně Evropy Rosolová. „Nebuď skromná, aspoň dvě," opravila ji Bartoničková. „Oni všichni chtějí medaili, ale to neviděli nohy těch holek zblízka. My jsme proti nim takové květiny," tvrdila Bergrová.

„Tak já vám ukážu květinku," zareagovala Bartoničková a otočila Bergrovou zády, na nichž měla dvě velké modřiny způsobené regenerační metodou podtlakových baněk. „To u mě byl včera na pokoji Dwain Chambers," s úsměvem ujišťovala Bergrová, že jí podlitiny způsobil svalnatý britský sprinter.

Reklama