Hlavní obsah

Britské sprintery vyřadila na OH další z řady diskvalifikací

Velkým zklamáním pro britské fanoušky skončilo vystoupení mužské štafety na 4x100 metrů, která byla už v rozběhu diskvalifikována. Stejný osud ji potkal na posledních pěti olympijských hrách už počtvrté, tuto sérii nezdarů proložili britští sprinteři ziskem zlatých medailí v Aténách v roce 2004.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Gesto zmaru v podání britských sprinterů Adama Gemiliho (vpravo) a Daniela Talbota.

Článek

V pátek večer doplatili na špatnou předávku na posledním úseku, kde juniorský mistr světa na stovce Adam Gemili "utekl" Danielu Talbotovi a převzal kolík až za vymezeným územím.

"Asi jsem vyrazil od své značky moc brzy. Na takovémhle stadiónu je těžké něco slyšet. Natáhl jsem ruku a čekal a čekal a ono pořád nic," popsal osmnáctiletý talent, bývalý mládežnický hráč fotbalové Chelsea, jenž se začal naplno věnovat atletice až letos.

Do cíle doběhl, ale hned věděl, že je zle. "Běželi jsem za 37,9, mohli jsme ve finále míchat kartami," litoval.

Zkušenější kolegové se na něj nezlobili. "Adam teprve začíná. Prožívá fantastickou sezónu, jsem na něj pyšný. Snad nás to jako tým nepoznamená," uvedl čtyřiatřicetiletý Dwain Chambers. "Jsme tým. Je to smůla, byl to fantastický výkon. Na mladé kluky asi dolehlo to prostředí," řekl Christian Malcolm.

Reklama

Související témata: