Hlavní obsah

Bolt nabízel doborovolnici, aby běžela místo něj dvoustovku

Londýn

Jamajský sprinter Usain Bolt je nejen nejrychlejším, ale možná také nejvtipnějším atletem světa. Pětadvacetiletý Jamajčan se ve čtvrtek jen pár okamžiků před tím, než jako první v historii obhájil olympijské zlato na stovce a dvoustovce, s vážnou tváří jedné dobrovolnice na stadionu v Londýně zeptal, jestli nechce dvoustovku běžet místo něj.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Jamajský sprinterský fenomén Usain Bolt znovu nezapřel svůj smysl pro humor a show. Triumf na dvoustovce oslavil hned po doběhu několika ráznými kliky. Nad ním se sklání jeho stříbrný krajan Yohan Blake.

Článek
Fotogalerie

"Nejdřív ke mně přišel a zeptal se mě, jak se mám," citoval deník The Sun Chantel Greyovou. "A pak povídal, jestli nechci běžet místo něj. Musela jsem se pořád smát, protože si se mnou povídal nejrychlejší člověk planety," uvedla sedmnáctiletá dívka, která měla na dráze na starost bednu s Boltovými věcmi.

Bolt, jenž závod vyhrál před krajany Yohanem Blakem a Warrenem Weirem, před startem stihl proslavit ještě dalšího dobrovolníka Glena Toongu, s nímž si plácnul. "Teď se několik dní nebudu mýt," prohlásil sedmnáctiletý mladík.

Reklama