Hlavní obsah

Snažíme se všichni zmenšit, prozradili čeští jachtaři před olympiádou

Tomáš HoráčekSport.cz

Jachtařské duo Lenka Šmídová s Lenkou Mrzílkovou již brzy odcestuje do dějiště olympijských her v Pekingu, kde se pokusí bojovat o cenné kovy. V Číně se spolu s nimi představí z českých reprezentantů také Michael Maier v třídě Finn a Martin Trčka ve třídě Laser. "Víme, do čeho jdeme, pokusíme se bojovat o medaile," uvedla Lenka Šmídová na středeční tiskové konferenci v Praze.

Článek

Jachtařky Lenka Šmídová s Lenkou Mrzílkovou naposledy skončily na mistrovství Evropy ve třídě 470 na pátém místě se 136 body. V rozjížďkách sice dominovaly, ale o lepší umístění je připravily předchozí nepovedené jízdy. "Snažíme se zmenšit, abychom byly co nejlehčí," řekla Šmídová. "Výkonost bude ještě vyšší. Chceme dojet co nejlépe. Ničeho se nebojím," přidala odhodlaně její jachtařská partnerka ve třídě 470.

"Snažím se zmenšit, protože všichni v naší třídě šli o deset kilo dolů. Je to hubnoucí program. Snažíme se zdravě jíst," prozradil Michael Maier, jenž ve třídě Finn obsadil na mistrovství Evropy až pětadvacátou příčku.

Zkušený vodák, jenž oslaví 5. července čtyřiačtyřicáté narozeniny, tak zajel po dlouhé době nevydařený závod. Oproti loňskému evropskému šampionátu v Maďarsku klesl rodák z Roudnice nad Labem a člen tamního klubu YCR Yachting o dvanáct míst. "Bude to vyrovnané. Deset lidí může vyhrát. V těchto podmínkách, které tam jsou, je těžké dopředu něco tipovat," ví Maier, který se na OH v Aténách umístil na 15. příčce.

V olympijské regatě ve třídě Laser bude hájit barvy České republiky Martin Trčka. Jednatřicetiletý závodník obsadil na poslední olympiádě v Aténách pětadvacáté místo. "Mám za sebou podobný rok jako před poslední olympiádou. Čeká mě ještě ME a pokud tam nebude tak foukat, tak by mohly být podobné podmínky jako v Číně," sdělil Trčka, jenž je členem Yachtclubu Baník Most.

Reklama