Hlavní obsah

Jezdec Hatla se s Karlou připravuje na olympiádu v Cáchách

CÁCHY

Jediný český zástupce v jezdeckých soutěžích na olympijských hrách v Pekingu Jaroslav Hatla se na svůj start pilně připravuje v Cáchách, kde je jeho klisna Karla v současnosti v povinné karanténě. Do Německa kamion s dvojicí českých reprezentantů dorazil ve čtvrtek a už má za sebou vstupní prohlídku.

Článek

"Karla musela jít stejně jako ostatní koně nejprve na tamní veterinární kliniku, kde jí byl proveden odběr krve, výtěr z nozder a posléze prošla dezinfekční očistou," popsal dnes Hatla vstupní proceduru v tiskové zprávě.

Pod lékařským dozorem je česká klisna stále. "Každé ráno a večer ji musíme měřit teplotu. Je také nutné procházet při vstupu do stájí přes dezinfekční koberce, a pokud opustíme areál, tak při návratu si musíme umýt ruce," uvedl jezdec.

V Cáchách je momentálně přibližně 120 koní, kteří se představí v olympijských soutěžích ve všestrannosti, jako Karla s Hatlou, a v drezuře. Proto musejí všichni nahlásit svůj tréninkový plán, aby se vzájemně nekřížili a příprava olympijských účastníků probíhala hladce.

"My máme dnes a zítra v plánu drezurní přípravu a v neděli s ní chci mít cvalový trénink. Cválat by měla ještě do odletu dvakrát a mezitím by měl ještě dorazit Jiří Pecháček na skokový trénink," popsal Hatla program následujících dnů.

Do Hongkongu, kde se olympijské jezdecké závody uskuteční, Karla společně s ošetřovatelkou odletí 29. července. Hatla se za nimi vydá o den později.

Reklama