Hlavní obsah

Jachtařka Lenka Šmídová odpovídala v on-line chatu

Česká jachtařská jednička Lenka Šmídová se pokusí na olympijských hrách v Pekingu bojovat se svou partnerkou Lenkou Mrzílkovou ve třídě 470 o cenné kovy. Na letošním mistrovství Evropy vybojovala česká posádka páté místo a před odletem do Pekingu doufá, že v přístavu Čching-Tao zkušenosti zúročí. Lenka Šmídová odpovídala na dotazy čtenářů Sport.cz.

Článek

Šmídová zazářila při minulé olympiádě v Aténách, kde nečekaně vybojovala stříbrnou medaili. K smůle české jachtařky ale byla po hrách v Řecku vyřazena z olympijského programu její třída Evropa a Šmídová se musela přeorientovat jinam. Volba padla na dvouposádkovou třídu 470, v níž se Šmídová po dlouhém hledání vhodné kosatnice nakonec sešla až loni o prázdninách na jedné lodi s mladou nadějí Lenkou Mrzílkovou.

A nově vytvořené dvojici se nakonec i přes extrémně krátkou dobu spolupráce podařilo při lednovém mistrovství světa v australském Melbourne zajistit místo na olympijských hrách v Pekingu.

"Jsme už zkušenější tým, ale co se týče naježděných hodin, tak jsme pořád na posledním místě. Samozřejmě, že se pořád zlepšujeme, ale ta krátká doba, po kterou spolupracujeme, se nedá ošálit,“ prohlásila Šmídová.

Mezi další úspěchy závodnice neratovického jachtklubu patří sedmé místo z olympijských her v Sydney v roce 2000 či dvě první místa ze závodů Světového poháru z let 2001 (SPA Olympic Classes Regatta) a 2003 (Sail Melbourne).

Reklama