Hlavní obsah

Basketbalistky porazily i ve druhé přípravě hladce Bulharsko

OPAVA

Výborný výkon v úvodní čtvrtině zajistil českým basketbalistkám v Opavě v závěrečném přípravném utkání před odletem na olympijské hry jednoznačné vítězství, Bulharsko ve středu porazily 70:51. Už po deseti minutách český tým vedl 25:8 a zápas pak měl většinou pod kontrolou.

Článek

Výrazný náskok nicméně české hráčky ukolébal, postupně ztratily údernost a umožnily soupeřkám vyrovnat hru. Do poločasu už náskok svěřenkyň Jana Bobrovského příliš nevzrostl, neboť druhou čtvrtinu vyhrály pouze 13:11.

Po změně stran se český tým ocitl v herní krizi, kterou podtrhl sedmiminutový střelecký výpadek. Snaživé Bulharky se na chvíli chopily šance a zkorigovaly výsledek, třetí čtvrtinu dokonce vyhrály o pět bodů. V závěru už opět domácí basketbalistky ovládly palubovku, přesto trenéři Jan Bobrovský a Miroslav Volejník příliš spokojení nebyli.

"Pochvalu zaslouží naše hráčky pouze za výkon v první čtvrtině. Potom jsme až nepochopitelně zápas vypustili. Chybovali jsme v obraně, kde jsme nechávali Bulharkám hodně prostoru," řekl po zápase Bobrovský.

V Opavě čeká české basketbalistky ve čtvrtek dopoledne ještě trénink. Po obědě se rozjedou do svých domovů a sejdou se v pondělí dopoledne v Praze, odkud odletí tentýž den do Pekingu.

Česká republika - Bulharsko 70:51 (25:8, 38:19, 48:34)
Nejvíce bodů: Vítečková 13, Elhotová 12, Machová 10 - Gunevová a Tomavová po 11.

Reklama

Související témata: