Hlavní obsah

Střelec Tenk: Nejhezčí vzpomínky mám na Sydney

Pistolář Martin Tenk se v poslední době trochu potýká s formou, proto si před olympijskými závody v Pekingu nedává příliš velké cíle. "Byl bych moc a moc spokojený s účastí ve finále," řekl před odletem do Číny. Tam zažije už svoje čtvrté olympijské hry a ačkoliv se byl v Pekingu podívat už v dubnu, je zvědavý na současné klimatické podmínky.

Článek

Jak moc se těšíte do Pekingu?

Jedu už na svou čtvrtou olympiádu, tu první jsem absolvoval v roce 1996, v Atlantě. Určitě se moc těším, jedu si to tam užít.

Na které hry nejraději vzpomínáte?

Nejhezčí vzpomínky mám na olympiádu v Sydney v roce 2000, kde jsem vystřílel bronzovou medaili v libovolné pistoli. Ale každé olympijské hry byly zajímavé a měly něco jiného do sebe.

S jakým výsledkem budete letos spokojený? 

Vzhledem k tomu, že moje současná forma není úplně optimální, tak bych byl moc a moc spokojený s účastí ve finále.

Budete mít dlouhou pauzu mezi tréninky?

Snad ne. Poslední trénink jsem měl ještě ve středu, ale kdy budu poprvé trénovat v Pekingu ještě přesně nevím, s trenérem jsme se o tom zatím nebavili.

Máte nějaké zkušenosti s pekingskou olympijskou střelnicí?

Na střelnici v Pekingu jsme se byli podívat už v dubnu, jak to tam vypadá. Zkusili jsme si to, ale bylo tam jaro a úplně jiné ovzduší. Smog ani vedra jsme tam tedy nezažili, takže uvidíme. Bude to pro mě velké překvapení, jestli to bude opravdu tak strašné, jak se o tom povídá, nebo to bude normální.

Znáte aktuální formu vašich soupeřů?

O nich toho moc nevím. Byli jsme nedávno na soustředění ve Francii, kde byli i někteří moji soupeři, ale všichni mi dali „na frak“, tak doufám, že jim to oplatím.

Účastnické místo na olympiádu jste pro Česko už několikrát vystřílel jako první, ale pak se forma někam vytratila, víte proč?

To netuším, také bych na to rád znal odpověď, proč tomu tak je, ale opravdu nevím.

Reklama