Hlavní obsah

Veslařské naděje se před letem nestresovaly

PRAHA

V pátek nedlouho po poledni nabrali směr Peking, odkud se za pár dní mohou vracet jako čeští sportovní hrdinové. Přesto si skifařské naděje Ondřej Synek a Miroslava Knapková zatím z olympijské atmosféry mnoho nedělaly.

Článek

Myšlenky na boj o medaile? Ty je v posledních dnech nezatěžovaly. Spíše se soustředili na to, aby si doma nic nezapomněli. I když pohodově naladěného Synka ani proces balení nestresoval. „Ještě den před odletem jsem neměl v tašce nic, čekal jsem, až mi přítelkyně vyžehlí,“ usmíval se skifař.

Rychle zvládla přípravy na cestu i Knapková. „Nachystala jsem si vše potřebné a postupně přidávala další věci, dokud nebyly kufr i tašky narvané k prasknutí. A co jsem si vzít zapomněla, to si tam koupím. Jen nevím, jestli se mi podařilo dodržet limit 20 kilo na zavazadlo,“ přemítala Knapková s tím, že dlouhý let do Číny musí přetrpět.

I pro bezmála dvoumetrového Synka bývají dlouhé přesuny utrpením. Tentokrát si ale oddechl. „Naštěstí letím s Business class, tam se lépe poskládám,“ těšil se. Na cestu přes Istanbul se vydalo celkem jedenáct veslařů. „Tak to na palubě asi prokecáme, budu si i chvíli číst a snad se mi také podaří usnout,“ naplánovala si Knapková.

Veslařské soutěže jsou na programu hned v úvodu olympiády, proto i české skifařské hvězdy věří, že po nich stihnou poznat i místní kulturu. „Chtěla bych vidět něco z Číny, třeba Zakázané město. A také se snad dostanu na nějaké další sporty,“ věřila česká medailová naděje na ženském skifu.

S partnery se spojí přes internet

Synek doufá, že se ve volném čase zabaví i s pomocí veslařských kolegů. „Já si pár filmů beru, ale určitě si to s ostatními popůjčuji,“ přemítal. „Beru si i počítač, ale na hry moc nejsem,“ tvrdil 25letý veslař. Internet v olympijské vesnici využije ke komunikaci s partnerkou Pavlou.

„I já budu přes skype denně v kontaktu s přítelem Davidem,“ přitakává Knapková s tím, že zápasníka Válu moc mrzí, že se do Pekingu nekvalifikoval, aby tam mohli být spolu. „Slíbili jsme si proto, že oba vydržíme u sportu do příštích her v Londýně.“

Tam by mohla jet v roli obhájkyně medaile, před čtyřmi lety byla při své olympijské premiéře v Aténách čtvrtá. „Nyní to bude jiné. Tehdy jsem veslovala sotva čtyři roky a byla ráda, že tam vůbec mohu jet. Teď chci víc,“ předsevzala si.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články