Hlavní obsah

Kulhavý chce být na olympiádě do 15. místa

Jan CíchaSport.cz

Bikera Jaroslava Kulhavého čeká v Pekingu první start na olympijských hrách. K dispozici bude mít nové kolo od značky Specialized, na kterém například vyhrál Švýcar Christopher Sauser letošní mistrovství světa. „Ještě jsem na něm nejel, ale neměl by to být problém, jen se doladí některé detaily,“ řekl Kulhavý na úterní tiskové konferenci před odletem do Číny, kde by se rád umístil do 15. příčky.

Článek

Na tiskovou konferenci v centru Prahy dorazil Jaroslav Kulhavý drobně potlučený a s odřeninami. „Trošku jsem spadl v posledním závodě,“ odůvodnil zranění třiadvacetiletý biker, který v posledních dvou podnicích Světového poháru v Kanadě skončil na šesté, respektive osmé příčce.

I přes dobré umístění si závody v Kanadě moc nepochvaloval. „Hlavně počasí nebylo dobré, skoro každý den alespoň jednou zapršelo, což se projevilo na trati, která byla hodně bahnitá,“ doplnil Kulhavý, jenž ještě neměl možnost se projet na kole, které bude mít k dispozici při olympijském závodě.

Nové kolo váží 9,8 kg 

Jedná se o kolo značky Specialized s označením Epic S-works 09, vážící 9,8 kg. „Ještě jsem na něm nejel, ale neměl by to být problém, jen se doladí nějaké detaily,“ řekl Kulhavý na adresu nového modelu. Švýcar Christopher Sauser s ním vyhrál letošní mistrovství světa jen tři dny poté, co kolo dostal.

Kulhavý by se v Pekingu rád dostal do nejlepší desítky, ale spokojen by byl i s umístěním do 15. místa. „O horším výsledku ani nepřemýšlím,“ řekl závodník, kterého tak jako další sportovce trápí klimatické podmínky. „Bude to těžké, smog a vysoké teploty. Ty jsem si ale vyzkoušel už loni v Turecku, kde bylo 35° C,“ nechal se slyšet Kulhavý, který ještě neměl možnost vyzkoušet si olympijskou trať. „Zatím ji znám jen z fotek a z profilu. Pojedu tam osm dní před závodem, abych si ten okruh mohl dostatečně najet,“ nastínil své plány cyklista.

Za největšího favorita považuje Švýcara Sausera a to nejen proto, že pojede na stejném kole. „Je skvěle připraven a navíc vyhrál loňský závod v Číně na olympijské trati,“ ozřejmil proč favorizuje letošního mistra světa. Do závodu půjde s prostou taktikou: „Dobře odstartovat, do ničeho se nezamotat, držet tempo a ke konci to rozjet. Hlavně se nesmím nechat strhnout.“

Reklama